ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε.
ΕλληνικάΑγγλικάSerbian (Latin)Bulgarian (?????????)
Εκτύπωση
PDF

Limnos

Limnos - αλεύρι τ. M κίτρινο (ψιλό)

Limnos - αλεύρι τ. M κίτρινο (ψιλό)

Λεπτόκοκκο κίτρινο αλεύρι, προερχόμενο από την άλεση 100% πρώτης ποιότητος υαλώδους Ελληνικού σκληρού σταριού.

Ιδανικό για την παραγωγή του παραδοσιακού κίτρινου χωριάτικου ψωμιού Limnos με θαυμάσια
Limnos posterγεύση, υπέροχο άρωμα, σωστή διόγκωση, ιδανικό κίτρινο χρώμα με λεπτή τραγανή κόρα.alt
alt 50 kg / 25 kg
alt Επιστροφή
| ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟN ΧΩΡΟ ΣΑΣ; |Limnos 5kg
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας δίνετε την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας είτε μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης είτε μέσω τηλεφώνου για την αποστολή του προϊόντος αυτού στον χώρο σας.
.

Επιθυμητή συσκευασία:
Ποσότητα παραγγελίας:
Περιοχή ή πόλη:
Τρόπος παράδοσης:
Το email σας:
Το τηλέφωνό σας:
Το μήνυμά σας:
limnos-5kg
H νέα συσκευασία 5 kg

altΗ Ιστορία του χωριάτικου ψωμιού "Λήμνος"

Το ψωμί Λήμνος είναι το αυθεντικό Ελληνικό χωριάτικο ψωμί το οποίο γίνεται από την άλεση 100% σκληρού σίτου, χωρίς καθόλου τεχνητά πρόσθετα.
Τον παλιό καλό καιρό, το ψωμί Λήμνος παρασκευαζόταν μόνο στην επαρχία, ενώ πολύ αργότερα ήλθε στις πόλεις. Αυτός είναι ο λόγος που χαρακτηρίζεται χωριάτικο ψωμί. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι το κίτρινο χρώμα του, η εξαιρετική του γεύση και η διατηρησιμότητα του.

Το όνομα Λήμνος προέρχεται από τον διάσημο σπόρο Λήμνος του σκληρού σταριού, ο οποίος χρησιμοποιούταν κατά κόρον στην περιοχή της Χαλκιδικής και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στη Λήμνο, νησί του Βορείου Αιγαίου. Παίρνοντας υπόψη τη γεωγραφική θέση και το κλίμα της παράκτιας περιοχής, γνωρίζουμε ότι το καλύτερο σκληρό σιτάρι παράγεται σε αυτές τις περιοχές.

alt Το ψωμί Λήμνος είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα σαν το Χωριάτικο ψωμί το οποίο ζημώνεται σε ξύλινες θήκες γνωστές σαν "πινακωτές"και πάντα με την πρόσμιξη προζυμιού.

Παραδοσιακά, το Λήμνος παράγεται μόνο με προζύμι και όχι με μαγιά. Ακόμη και σήμερα, οι αρτοποιοί που θέλουν να πετύχουν τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του Λήμνος, με την αρωματική του γεύση, διατηρησιμότητά του, και ελαστική του υφή, χρησιμοποιούν προζύμι.

Σε όλες τις παραδοσιακές συνταγές, για την παραγωγή του ψωμιού Λήμνος χρησιμοποιείται λάδι ελιάς και ελιές για τις οποίες φημίζεται η Χαλκιδική. Είναι γνωστό από αιώνες οτι οι καλόγεροι του Άθω παρήγαγαν ψωμί χρησιμοποιώντας σκληρό στάρι από περιοχές της Χαλκιδικής, όπως επίσης και ελαιόλαδο, ελιές και προζύμι. Από αυτές τις ίδιες περιοχές, συνεχίζουμε την παράδοση των μοναχών και παράγουμε το ίδιο νόστιμο ψωμί από σκληρό σιτάρι.

Το ψωμί Λήμνος γίνεται από 100% σκληρό σιτάρι πρώτης ποιότητας, 98% υαλώδους κίτρινου σκληρού σπόρου και περιέχει κατά 99,99% τα εξαιρετικά ποιοτικά συστατικά του σκληρού σιταριού. Τα επίπεδα πρωτεΐνης ειναι πολύ υψηλότερα από αυτά που συναντάμε στο κοινό άσπρο ψωμί και έτσι είναι πολύ καλύτερο από διατροφικής άποψης.

Σήμερα, παρατηρείται μια αυξημένη τάση για παραδοσιακούς τύπους ψωμιού και το Λήμνος κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στη ζήτηση από το Ελληνικό κοινό. Η συνταγή του Λήμνος χρησιμοποιείται επίσης και από άλλα προιόντα, όπως η παραδοσιακή πίτα, η πίτσα, και το Ιταλικό ψωμί.

Σήμερα, οι Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής ΑΕ, διαλέγουν τους καλύτερους σπόρους σκληρού σταριού από την περιοχή της Χαλκιδικής, κάτω από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και παράγουν το σκληρό αλεύρι Λήμνος, το οποίο χρησιμοποιείται από τους αρτοποιούς για την παρασκευή πληθώρας προιόντων ψωμιού & αρτοσκευασμάτων, όπως το Λήμνος χωριάτικο ψωμί, σταρένιο, καρβέλι, λαγάνας, κουλουριών, κριτσινιών, μπαγκέτας Λήμνος με ελιές & τομάτα, σάντουιτς κ.ά.

Οι Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής ΑΕ, χρωστούν ένα μεγάλο μέρος της πανελλαδικής αναγνωρισιμότητάς τους στην εξαιρετική ποιότητα του αλεύρου Λήμνος.

Άλευρα Χωριάτικα

Panadero Έχτρα Σταρένιο - αλεύρι t. M κίτρινο

Panadero Έξτρα Σταρένιο - αλεύρι τ. M κίτρινο
The Greek Style of durum bread

Αλεύρι κίτρινο κατ. Μ ενισχυμένο, με μεγάλη απορροφητικότητα, προερχόμενο από την άλεση εκλεκτών υψηλοπρωτεϊνούχων ποικιλιών σκληρού σιταριού υαλώδους υφής.
Περισσότερα...

Limnos - αλεύρι τ. M κίτρινο (ψιλό)

Limnos - αλεύρι τ. M κίτρινο (ψιλό)

Λεπτόκοκκο κίτρινο αλεύρι, προερχόμενο από την άλεση 100% πρώτης ποιότητος υαλώδους Ελληνικού σκληρού σταριού. Περισσότερα...

Σταρένιο Limnos durum - Aλεύρι τ. Μ κίτρινο

Σταρένιο Limnos durum - Aλεύρι τ. Μ κίτρινο (χοντρόκοκκο)


Χονδρόκοκκο κίτρινο αλεύρι, προερχόμενο από την άλεση 100% πρώτης ποιότητος υαλώδους Ελληνικού σκληρού σταριού. Περισσότερα...

Σύμμεικτο-Αγιορείτικο προζυμένιο ψωμί

Αλεύρι σύμμεικτο από γνήσιες πρώτες ύλες δημητριακών, προερχόμενο από την ανάμιξη αλεύρου τ. Μ κίτρινου χωριάτικου, μαλακού αλεύρου, καλαμποκάλευρου, σίκαλης & φυσικού προζυμιού. Περισσότερα...

Καρβέλι - τ. πετρόμυλου ολικής άλεσης σκληρού σταριού

Καρβέλι - τ. πετρόμυλου ολικής άλεσης σκληρού σταριού

Επιστροφή στην παράδοση με αλεύρι ολικής άλεσης τ. πετρόμυλου για το καλό χωριάτικο ψωμί της πινακωτής με το εξαιρετικό άρωμα & γεύση. Περισσότερα...

Εντόπιο-Σπέσιαλ χωριάτικο ζυμωτό ψωμί με προζύμι

Εντόπιο-Σπέσιαλ χωριάτικο ζυμωτό ψωμί με προζύμι

Για σπέσιαλ ζυμωτό χωριάτικο ψωμί με ξεχωριστή προζυμένια γεύση. Περισσότερα...

Super Limnos mix 50/50-Χωριάτικο πολυτελείας

Super Limnos mix 50/50-Χωριάτικο πολυτελείας

Ειδικό μείγμα αρτοποιίας για την παραγωγή χρυσοκίτρινου φυσικού χωριάτικου ψωμιού πολυτελείας. Περισσότερα...

Σιμιγδάλι ψιλό σκληρού σταριού

Σιμιγδάλι ψιλό σκληρού σταριού

Προέρχεται από την άλεση 100% υαλώδους Ελληνικού σκληρού σταριού. Περισσότερα...

Σιμιγδάλι χονδρό σκληρού σταριού

Σιμιγδάλι χονδρό σκληρού σταριού

Προέρχεται από την άλεση 100% σκληρού υαλώδους σταριού με υψηλές πρωτεΐνες. Περισσότερα...