ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε.
ΕλληνικάΑγγλικάSerbian (Latin)Bulgarian (?????????)
Εκτύπωση
PDF

ΝΤΙΝΚΕΛ - Σπέλτα Ολικής Άλεσης

ΝΤΙΝΚΕΛ - Σπέλτα Ολικής Άλεσης

ΝΤΙΝΚΕΛ - Σπέλτα Ολικής Άλεσης

Έτοιμο μείγμα όλυρας (spelt) ολικής αλέσεως με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Διατηρεί την φρεσκάδα του, είναι πρακτικό στο ζύμωμα και ταυτόχρονα εύπεπτο.alt
alt 25 kg    alt 100 %
alt BackΔιατροφικές Πληροφορίες του DINKEL
(spelt wheat-όλυρα)

Το σιτάρι Dinkel/spelt/όλυρα όπως λέγεται, είναι ένα είδος σιταριού που προέρχεται από ένα δημητριακό αρχέτυπο του σημερινού σταριού, με μοναδικό κοινό στοιχείο το εξωτερικό σκληρό περίβλημα που περιβάλλει τον καρπό. Αυτή η σκληρή εξωτερική φλούδα του το προστατεύει από ασθένειες, έντομα και περιβαλλοντική ρύπανση. Ωστόσο μόνο ο καρπός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τρόφιμο και να υποβληθεί σε επεξεργασία. Για να γίνει αυτό το Dinkel/spelt/όλυρα υποβάλλεται σε μια επιπλέον διαδικασία κατά την άλεσή του που ονομάζεται peeling, δηλαδή αποφλοίωση.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν γνωστό μόνο στη περιοχή της Swabia, στο νότιο τμήμα της Γερμανίας. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα φτωχά και πετρώδη εδάφη της και σε συνδυασμό με το τραχύ κλίμα ήταν κατάλληλη για την καλλιέργεια του σταριού Dinkel/spelt/όλυρα. Στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό και αγαπητό και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το μεσαίωνα η St.Hildegard, μια μοναχή-νοσοκόμα που για την εποχή της ήταν πολύ μορφωμένη και με απελευθερωμένη σκέψη, ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα της χρήσης του δημητριακού Dinkel/spelt/όλυρα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι χάρις την ανακάλυψη και αναδημοσίευση των εγγράφων της St.Hildegard, τα δημητριακά Dinkel/spelt/όλυρα απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα.

Το Dinkel/spelt/όλυρα περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όχι μόνο στο ενδοσπέρμιο του αλλά και στον φλοιό του (πίτυρο). Είναι μια θαυμάσια πηγή φυτικών ινών, με μεγάλα ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων.

Το Dinkel/spelt/όλυρα, αποδεικνύεται πολύ ωφέλιμο κατά των εκφυλιστικών ασθενειών, ασθενειών του δέρματος καθώς και πεπτικών προβλημάτων. Επίσης υποκινεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και συμβάλει στο να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσεις. Πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό).

Η γεύση του είναι πιο γλυκιά και γήινη από το σιτάρι και η χρήση του σε διάφορες συνταγές είτε ολόκληρο, είτε σαν αλεύρι προσφέρει στη διατροφή μας τα πολλά διατροφικά του οφέλη.

Η SchapfenM?hle επεξεργάζεται - αλέθει τα ακόλουθα είδη Ντίνκελ/spelt/όλυρα. Frankenkorn Oberkulmer Rotkorn Schwabenkorn
Εκτός από τα κλασσικά προϊόντα άλεσης του Dinkel/spelt/όλυρα, όπως το αλεύρι τύπου 630 και ολικής άλεσης, τους κόκκους και τις νιφάδες από Nτίνκελ/spelt/όλυρα προσφέρεται και ως έτοιμο προς χρήση μείγμα ψωμιού.

Dinkel-Jogurtbr?tchen             Schw?bischer Dinkellaib
Schwabenkorn-Dinkel               Dinkel-Vollkornbrot
Dinkel-Malzbrot                          Bio Dinkel-Vollkornbrot


Χρησιμοποιήστε το (Dinkel Wie Reis) ως ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για το ρύζι. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά και σερβίρουμε με κρέας, ψάρι ή λαχανικά.

Αντιπρόσωπος Ελλάδας: ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε.